Friptura de porc cu piper si lamaie
PrinteazaFriptura de porc cu piper si lamaie din: muschi de porc, sare, piper, ulei, unt, suc de lamaie, parmezan, supa, patrunjel, lamaie.
- 8 felii de muschi de porc (circa 75 g fiecare)
- sare
- piper verde si negru, proaspat pisat
- 2 linguri ulei
- 4 linguri unt topit
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri parmezan ras
- 100 ml supa concentrata
- 2 fire patrunjel
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se bate uşor pe ambele feţe. Se sărează şi se piperează. într-o tigaie adâncă se încinge uleiul, împreună cu 2 linguri de unt. Se prăjesc fripturile pe ambele feţe, la foc iute (cca 2 min. pe fiecare parte). Intre timp, se amestecă restul de unt cu suc de lămâie.
Se scoate carnea din tigaie şi se unge cu untul preparat; se înfăşoară în folie. Se încălzeşte cuptorul la 100 °C. şi se lasă fripturile să se odihnească înăuntru cca 8 min. In sosul din tigaie se presară parmezan, se lasă să se topească puţin, se stinge cu supă şi se amestecă; se dă în clocot.
Se spală pătrunjelul, se şterge şi se rup frunzuliţele. Se aşază fripturile într-un castron de porţelan preîncălzit şi se toarnă deasupra sucul; se presară pătrunjel şi se decorează cu felii de lămâie. Se serveşte alături muştar cu boabe şi focaccia proaspătă.
Friptura de porc cu piper si lamaie
Pofta buna!