Stridii cu usturoi si sos
PrinteazaStridii cu usturoi si sos din: stridii, unt, usturoi, pesmet, ceapa, spanac, patrunjel, sos tabasco, pernod, sare, piper alb, sare grunjoasa, ulei de masline, parmezan, patrunjel, felii de lamaie.
Ingrediente:
- 24 stridii
- 4 linguri unt
- 2 catei de usturoi, taiati feliute
- 1/3 cana pesemt
- 2 linguri ceapa tocata marunt
- 2 cani spanac fraged, doar frunze, tocate
- 3 linguri patrunjel tocat
- sos Tabasco
- 3 lingurite Pernod (sau alta bautura cu aroma de anason)
- sare si piper alb macinat, dupa gust
- 2-3 cani sare grunjoasa
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri parmezan ras
- 1 lingura patrunjel tocat
- felii de lamaie
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o tigaie şi prăjiţi uşor usturoiul, timp de 2 min, cât să-şi lase aroma.
Puneţi jumătate din untul cu usturoi peste pesmet, într-un castron, şi lăsaţi-1 deoparte.
Peste untul rămas în tigaie puneţi ceapa şi spanacul, prăjiţi-le împreună cca 3 min, până se înmoaie, apoi turnaţi Pernod-ul.
Adăugaţi câteva picături de hot sauce, amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc 2 min.
Luaţi de pe foc, puneţi uleiul, parmezanul şi pătrunjelul, săraţi şi piperaţi după gust, amestecaţi.
Spălaţi scoicile, desfaceţi-le cu un cuţit, aruncaţi cochilia desprinsă de carne.
Puneţi peste fiecare stridie câte 1 lingură de amestec de spanac, apoi 1 lingură de mixtură de pesmet, împrăştiaţi sarea într-o tavă suficient de mare cât să încapă toate scoicile, aşezaţi stridiile umplute pe patul de sare.
Coaceţi 10-15 min în cuptorul încins la cca 250°C (treapta 8).
Serviţi imediat, cu felii de lămâie şi hot sauce.
Stridii cu usturoi si sos
Pofta buna!