Stridii cu usturoi si sos

Printeaza

Stridii cu usturoi si sos din: stridii, unt, usturoi, pesmet, ceapa, spanac, patrunjel, sos tabasco, pernod, sare, piper alb, sare grunjoasa, ulei de masline, parmezan, patrunjel, felii de lamaie.

Ingrediente:

  • 24 stridii
  • 4 linguri unt
  • 2 catei de usturoi, taiati feliute
  • 1/3 cana pesemt
  • 2 linguri ceapa tocata marunt
  • 2 cani spanac fraged, doar frunze, tocate
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • sos Tabasco
  • 3 lingurite Pernod (sau alta bautura cu aroma de anason)
  • sare si piper alb macinat, dupa gust
  • 2-3 cani sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • felii de lamaie

 

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o tigaie şi prăjiţi uşor usturoiul, timp de 2 min, cât să-şi lase aroma.

Puneţi jumătate din untul cu usturoi peste pesmet, într-un castron, şi lăsaţi-1 deoparte.

Peste untul rămas în tigaie puneţi ceapa şi spanacul, prăjiţi-le împreună cca 3 min, până se înmoaie, apoi turnaţi Pernod-ul.

Adăugaţi câteva picături de hot sauce, amestecaţi şi mai lăsaţi pe foc 2 min.

Luaţi de pe foc, puneţi uleiul, parmezanul şi pătrunjelul, săraţi şi piperaţi după gust, amestecaţi.

Spălaţi scoicile, desfaceţi-le cu un cuţit, aruncaţi cochilia desprinsă de carne.

Puneţi peste fiecare stridie câte 1 lingură de amestec de spanac, apoi 1 lingură de mixtură de pesmet, împrăştiaţi sarea într-o tavă suficient de mare cât să încapă toate scoicile, aşezaţi stridiile umplute pe patul de sare.

Coaceţi 10-15 min în cuptorul încins la cca 250°C (treapta 8).

Serviţi imediat, cu felii de lămâie şi hot sauce.

Stridii cu usturoi si sos

Stridii_cu_usturoi_si_sos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.