Mamaliguta portugheza

Printeaza

Mamaliguta portugheza

Ingrediente:

  • 2 pahare mălai
  • 1/2 pahar griş
  • 1 1 lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri bulion de roşii
  • 200 g caşcaval sau şvaiţer

 

Mod de preparare:

Mamaliguta portugheza: Fierbem bine în lapte mălaiul şi grişul, făcînd o mămăliguţă moale.

Cînd este gata, adăugăm unt proaspăt şi amestecăm cu făcăleţul.

Răsturnăm mămăliga într-o formă unsă cu unt şi facem în ea găuri mari, în care vîrîm felii de caşcaval.

Pu­nem deasupra bucăţele de unt. Peste mă­măligă turnăm bulion gros de roşii şi pre­sărăm caşcaval ras.

Dăm la cuptor 30 mi­nute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Cel mai mult imi place mamaliguta cu peste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.