Mamaliguta portugheza
PrinteazaMamaliguta portugheza
Ingrediente:
- 2 pahare mălai
- 1/2 pahar griş
- 1 1 lapte
- 2 linguri unt
- 2 linguri bulion de roşii
- 200 g caşcaval sau şvaiţer
Mod de preparare:
Mamaliguta portugheza: Fierbem bine în lapte mălaiul şi grişul, făcînd o mămăliguţă moale.
Cînd este gata, adăugăm unt proaspăt şi amestecăm cu făcăleţul.
Răsturnăm mămăliga într-o formă unsă cu unt şi facem în ea găuri mari, în care vîrîm felii de caşcaval.
Punem deasupra bucăţele de unt. Peste mămăligă turnăm bulion gros de roşii şi presărăm caşcaval ras.
Dăm la cuptor 30 minute.
Pofta buna!
Cel mai mult imi place mamaliguta cu peste.