Conopida la cuptor
PrinteazaConopida la cuptor din: conopida, cascaval, telemea de oaie, oua, smantana, unt, pesmet, sare, piper.
- 1 conopida mare
- 100 g cascaval ras
- 100 g branza telemea de oaie
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- 100 g unt
- 1 lingura pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida spălată se desface în bucheţele, care se herb în apă sărată 10 minute, apoi se scurg de apă şi se aşază într-o formă iena unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Separat, se bat ouăle cu brânza rasă şi cu smântână şi se toarnă peste conopidă.
Deasupra se presară caşcaval ras, se adaugă bucăţele de unt, sare şi piper, şi se pune forma la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos. Se serveşte caldă.
Conopida la cuptor
Pofta buna!