Budinca cu mandarine
PrinteazaBudinca cu mandarine din: lapte, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de mandarina, galbenusuri, frisca, amidon, mandarine, unt.
- 600 ml lapte
- un parf de sare
- 150 g zahar
- un baton de vanilie
- coaja rasa de la 2 mandarine
- 4 galbenusuri
- 250 ml frisca
- 4 lingurite amidon
- 2 mandarine curatate
- un cubulet unt
Mod de preparare:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, laptele călduţ şi batonul de vanilie. Se amestecă uşor la foc potrivit, iar când începe să se îngroaşe, se amestecă din ce în ce mai repede.
Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă uşor, apoi se lasă să se răcească.
Intre timp, se bate frişca, se curăţă mandarinele de coajă, se taie cubuleţe şi se pun în crema de vanilie, amestecându-se uşor, în acelaşi sens.
Se incorporeaza frisca, coaja de mandarina si se toarna compozitia in forme care se uda in prealabil in apa rece.
Formele se baga la rece si dupa cateva orez, budinca se serveste ornata cu frisca si fulgi de ciocolata.
Budinca cu mandarine
Pofta buna!