Budinca cu mandarine

Printeaza

Budinca cu mandarine din: lapte, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de mandarina, galbenusuri, frisca, amidon, mandarine, unt.

Ingrediente:Budinca_cu_mandarine

  • 600 ml lapte
  • un parf de sare
  • 150 g zahar
  • un baton de vanilie
  • coaja rasa de la 2 mandarine
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frisca
  • 4 lingurite amidon
  • 2 mandarine curatate
  • un cubulet unt

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, laptele călduţ şi batonul de vanilie. Se amestecă uşor la foc potrivit, iar când începe să se îngroaşe, se amestecă din ce în ce mai repede.

Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă uşor, apoi se lasă să se răcească.

Intre timp, se bate frişca, se curăţă mandarinele de coajă, se taie cubuleţe şi se pun în crema de vanilie, amestecându-se uşor, în acelaşi sens.

Se incorporeaza frisca, coaja de mandarina si se toarna compozitia in forme care se uda in prealabil in apa rece.

Formele se baga la rece si dupa cateva orez, budinca se serveste ornata cu frisca si fulgi de ciocolata.

Budinca cu mandarine

Budinca_cu_mandarine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.