Reteta zilei: Budinca de cartofi cu branza

Printeaza

Budinca de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza cheddar, boia de ardei.

Budinca_de_cartofi_cu_branza_05

Budinca de cartofi cu branza

 

Ingrediente:

  • 4 cupe cartofi feliati subtire
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1/4 ceapa, felii subtiri
  • 3 linguri de faina de grau integrala
  • 1 1/2 cani de smantana
  • 1 lingurita de sare
  • piper cayenne
  • 3/4 cesti branza, tocata
  • 3/4 cani branza Cheddar, tocata
  • boia de ardei

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-o tigaie mica, combinati ulei de masline si unt. Dupa ce s-au incalzit adaugati ceapa si se gateste pana cand se inmoaie. Adaugati faina si se amesteca pana se combina.

Budinca_de_cartofi_cu_branza

Gatiti aproximativ un minut. Adaugati smantana si amestecati. Adaugati sare si piper cayenne. Gatiti la o temperatura mica pana cand amestecul incepe sa fiarba. Se adauga 1/2 din cantitatea de branzeturi.

Budinca_de_cartofi_cu_branza_02

Intr-un vas adaugati un strop de ulei, puneti un strat de cartofi, jumatate din cantitatea de sos, repetati cu restul de cartofi si branza. Presarati branza ramasa si boia de ardei.

Budinca_de_cartofi_cu_branza_03

Coaceti descoperit pentru aproximativ 1 ora. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si serviti.

Budinca_de_cartofi_cu_branza_04

Budinca de cartofi cu branza

Budinca_de_cartofi_cu_branza_06

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.