Friptură de Porc cu Sos de Ananas și Ghimbir: un preparat exotic și savuros, perfect pentru cei care doresc să îmbine dulceața și aciditatea fructului cu aromele intense ale ghimbirului și frăgezimea cărnii de porc. Ideală pentru mese festive sau o cină specială, această rețetă oferă un echilibru perfect între arome și texturi, garantând o […]
Reteta zilei: Budinca de cartofi cu branza
PrinteazaBudinca de cartofi cu branza din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, faina de grau integrala, smantana, sare, piper cayenne, branza, branza cheddar, boia de ardei.
Ingrediente:
- 4 cupe cartofi feliati subtire
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 1/4 ceapa, felii subtiri
- 3 linguri de faina de grau integrala
- 1 1/2 cani de smantana
- 1 lingurita de sare
- piper cayenne
- 3/4 cesti branza, tocata
- 3/4 cani branza Cheddar, tocata
- boia de ardei
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-o tigaie mica, combinati ulei de masline si unt. Dupa ce s-au incalzit adaugati ceapa si se gateste pana cand se inmoaie. Adaugati faina si se amesteca pana se combina.
Gatiti aproximativ un minut. Adaugati smantana si amestecati. Adaugati sare si piper cayenne.
Gatiti la o temperatura mica pana cand amestecul incepe sa fiarba. Se adauga 1/2 din cantitatea de branzeturi.
Intr-un vas adaugati un strop de ulei, puneti un strat de cartofi, jumatate din cantitatea de sos, repetati cu restul de cartofi si branza.
Presarati branza ramasa si boia de ardei.
Coaceti descoperit pentru aproximativ 1 ora. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si serviti.
Budinca de cartofi cu branza
Pofta buna!
Cheesecake cu Ananas – un desert răcoritor și delicios, perfect pentru zilele calde sau pentru momentele când dorești o prăjitură cremoasă, dar cu o notă exotică. Combinând baza crocantă, crema catifelată de brânză și toppingul dulce-acrișor de ananas, acest cheesecake este o alegere ideală pentru orice ocazie, fie că este o masă festivă sau o […]