Piept de pui cu ceapa si sos de rosii
PrinteazaPiept de pui cu ceapa si sos de rosii din: piept de pui, ulei, suc de rosii, rosii, ceapa, condimente.
- 4 bucati mici de piept de pui
- 200 ml ulei
- 500 ml suc de rosii
- 6 rosii
- 3 cepe mijlocii
- 1 lingura condimente
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, dezosaţi-o şi curăţaţi-o de pieliţă. Tăiaţi fileurile obţinute în fâşii, pe care înăbuşiţi-le cu 150 ml ulei şi puţină apă. Intre timp, curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa.
Inăbuşiţi-o, iar după ce a devenit transparentă, turnaţi sucul de roşii şi completaţi cu apă cât să acopere carnea.
Adăugaţi condimente la începutul preparării şi lăsaţi mâncarea să fiarbă la foc moderat timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când. Pregătiţi o salată din roşiile spălate şi curăţate de cotoare, şi uleiul rămas.
Condimentaţi cu sare după gust. Puteţi adăuga în ultimele 5 minute de fierbere, 150-200 g telemea rasă.
Piept de pui cu ceapa si sos de rosii
Pofta buna!