Legume umplute
PrinteazaLegume umplute
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei
- 2 roşii
- 800 g carne tocată
- 1 ceaşcă de orez
- 2 linguri bulion
- 1 ou
- 1 ceapă
- foi de dafin
- smântână
- condiment
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli orezul şi îl pui la fiert în 3 ceşti de apă. Ceapa o cureţi, o tai mărunt şi o căleşti puţin. Amesteci apoi carnea tocată cu orezul fiert, ceapa călită, bulionul, oul, sare şi piper, condimentul după gust şi o dai deoparte.
Tai vinetele şi dovleceii în jumătate, cureţi ardeii şi roşiile, le scoţi miezul şi le umpli cu compoziţia de came. Le aşezi într-o tavă, torni o cană de apă, pui câteva foi de dafin, sare după gust şi miezul rămas de la legumele umplute, tăiat mărunt.
Dai tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. Sunt foarte bune calde, cu smântână.
Legume umplute
Poftă bună!
Arata apetisant!