Chec cu branza
PrinteazaChec cu branza din: margarina, zahar, oua, branza de vaci, lamaie, stafide, sare, faina, vanilie, zahar farin.
- 150 g margarina
- 1 pahar cu zahar
- 3 oua
- 200 g branza de vaci
- 1 lamaie
- 50 g stafide
- sare
- 300 g faina
- vanilie
- zahar farin
Mod de preparare:
Frecaţi spumă margarina cu zahărul şi ouăle întregi puse pe rând. Omogenizaţi şi adăugaţi brânza. Săraţi şi parfumaţi cu vanilie şi coajă de lămâie.
Puneţi stafidele spălate în apă caldă, omogenizaţi, adăugaţi făina în ploaie şi amestecaţi repede, turnaţi amestecul în forme mici de chec, tapetate cu făină şi unse cu unt.
Coaceţi la foc potrivit 30 min. Răciţi checul în forme 30 min, pudraţi cu zahăr farin, serviţi felii, când prăjitura s-a răcit.
Pofta buna!