Tarta cu miere si branza

Printeaza

Tarta cu miere si branza

Ingrediente:

  • 250g făină
  • l00 g nuci
  • 1linguriţă scorţişoară măcinată fin
  • 150g miere de albine
  • 75g unt
  • 250g brânză dulce de vaci
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 200ml smântână
  • lingură coajă rasă de lîmâie

 

Mod de preparare:

Tarta cu miere si branza: Pentru aluat, se amestecă făina, nu­cile şi scorţişoara. Se adaugă 75g miere şi untul şi se amestecă bine.

Din aluatul obţinut se întinde o foaie într-o tavă rotundă de tarte. Pentru umplutură, se amestecă brânza cu mierea rămasă (75g), cu ouăle şi gălbenuşurile bătute.

Se adaugă apoi restul ingrediente­lor, se amestecă bine şi se toarnă compoziţia peste aluatul din tavă. Se coace la foc potrivit, aproxima­tiv 55 de minute.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. O tarta simpla si gustoasa. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.