Tarta cu miere si branza
PrinteazaTarta cu miere si branza
Ingrediente:
- 250g făină
- l00 g nuci
- 1linguriţă scorţişoară măcinată fin
- 150g miere de albine
- 75g unt
- 250g brânză dulce de vaci
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 200ml smântână
- lingură coajă rasă de lîmâie
Mod de preparare:
Tarta cu miere si branza: Pentru aluat, se amestecă făina, nucile şi scorţişoara. Se adaugă 75g miere şi untul şi se amestecă bine.
Din aluatul obţinut se întinde o foaie într-o tavă rotundă de tarte. Pentru umplutură, se amestecă brânza cu mierea rămasă (75g), cu ouăle şi gălbenuşurile bătute.
Se adaugă apoi restul ingredientelor, se amestecă bine şi se toarnă compoziţia peste aluatul din tavă. Se coace la foc potrivit, aproximativ 55 de minute.
Se serveşte rece.
Pofta buna!
O tarta simpla si gustoasa. Recomand.