Creveti scampi
PrinteazaCreveti scampi din: creveti, unt, usturoi, ceapa verde, vin, zeama de lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 700-750 g creveti mari decorticati (16-24 creveti)
- 1/3 cana unt
- 4 linguri usturoi tocat
- 6 fire ceapa verde, tocata marunt
- 1/4 cana vin alb sec
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri patunjel tocat
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incingeti untul într-o tigaie mai mare, la foc mediu.
Prăjiţi 1-2 min usturoiul şi ceapa, până se înmoaie, fără să se coloreze. Adăugaţi creveţii, vinul şi zeama de lămâie.
Lăsaţi să fiarbă până ce creveţii devin roz, cca 1-2 min pe fiecare parte.
Puneţi pătrunjelul, săraţi şi piperaţi, serviţi imediat, cu felii de lămâie.
Creveti scampi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- scampi retete
Vreau si eu niste creveti din astia