dovlecei, oua, amidon, faina, ulei, pesmet, branza, ceapa, usturoi, piper, otet, sare, ienibahar. Ingrediente: 1 kg dovlecei ulei 2-3 ouă 1 lingură amidon 2 linguri făină 4 linguri pesmet 150 g brânză rasă 1 ceapă 3 căţei usturoi piper Pentru saramură: 1 l apă 200 ml oţet 1 lingură sare 2 linguri […]
Dovlecei murati cu otet din cidru si turmeric
PrinteazaDovlecei murati cu otet din cidru si turmeric din: dovlecei, ceapa, sare, apa, otet din cidru, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric.
Ingrediente:
- 6 dovlecei , taiati fasii subtiri
- 1 ceapa maruntita
- 2 linguri sare
- 6 cani apa rece
- 500 ml otet din cidru
- 215 gr zahar
- 1 1/2 lingurita praf de mustar
- 1 1/2 lingurita seminte de mustar
- 1/2 lingurita turmeric macinat
Mod de preparare:
Pune dovleceii intr-un borcan mai mare, impreuna cu ceapa si apoi presara sare.
Amesteca, apoi toarna apa. Acopera cu o folie de plastic si lasa dovleceii la sarat o ora. Pe urma scurge-i foarte bine si arunca apa.
Pune dovleceii pe servete de hartie de bucatarie pentru a se usca, apoi pune-i intr-un borcan curat.
Amesteca otetul cu zaharul, mustarul si turmericul intr-o tigaie la foc iute.
Lasa la fiert pana cand dau in clocot. Da focul mai mic si fierbe inca 2 minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca 15 minute.
Toarna zeama peste dovlecei si sigileaza borcanul. Intoarce-l invers pentru 2 minute.
Depoziteaza-l intre 24 h si o saptamana in frigider.
Dovlecei murati cu otet din cidru si turmeric
Pofta buna!
Reteta zilei: Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi
dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de vin alb, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric, cuisoare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei, tăiati felii subtiri 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapa rosie, tăiata în felii subțiri 1 ardei iute, […]
Pofta buna!