Reteta zilei: Tarta cu ricotta si limoncello

Printeaza

Tarta cu ricotta si limoncello din: ricotta, oua, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, limoncello, zahar pudra, fructe confiate.

Tarta cu ricotta si limoncello

Tarta cu ricotta si limoncello

 

Ingrediente:

  • 600g ricotta
  • 6 oua
  • 100g zahar
  • 50g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pahar mic de limoncello

pentru decor:

  • zahar pudra
  • fructe confiate

 

Mod de preparare:

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, dupa care se adauga faina. Se pune apoi ricotta si se mixeaza la viteza moderata. Se adauga coaja rasa de lamaie si paharul de limoncello.

Tarta cu ricotta si limoncello

Amestecul de galbenusuri se combina cu albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Tarta cu ricotta si limoncello

Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace tarta la 160 grade timp de 50 minute.

Tarta cu ricotta si limoncello

Dupa ce se raceste, se pastreaza 4-5 ore la frigider, dupa care tarta cu ricotta si limoncello poate fi servita dupa ce a fost inainte decorata cu zahar pudra si fructe confiate

Tarta cu ricotta si limoncello

Tarta cu ricotta si limoncello

Tarta cu ricotta si limoncello

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. bravo! Arata super

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.