gulii, ulei de masline, sare, piper. Guliile la cuptor reprezintă o modalitate simplă și sănătoasă de a pregăti aceste legume delicioase. Tăiate în felii sau cuburi, amestecate cu ulei de măsline și aromele preferate, guliile devin aurii și crocante în timpul coacerii la cuptor. Această rețetă […]
Salata de quinoa cu alune, piersici si menta
PrinteazaSalata de quinoa cu alune, piersici si menta din: quinoa, piersici, alune de padure, menta, patrunjel, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 100 g quinoa
- 3 piersici sau nectarine, sau 6 caise taiate in cubulete
- 50 g alune de padure prajite, tocate mare
- cate 1 mana de menta si patrunjel, tocate mare
- 2 linguri ulei de masline
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Pune quinoa într-o cratiţă medie şi acoper-o cu 300ml de apă. Adu-o la punctul de fierbere şi las-o să fiarbă 20 de minute sau până când boabele devin moi. Scurge lichidul în exces, dacă există, şi pune quinoa deoparte să se răcească.
Când quinoa s-a răcit, adaugă fructele, alunele de pădure, ierburile, sare şi piper.
Amestecă uleiul de măsline cu zeama şi coaja rasă de lămâie.
Toarnă acest dressing peste salată şi amestecă totul bine.
Salata de quinoa cu alune, piersici si menta
Pofta buna!
Caperele: Beneficii Pentru Sanatate, Contraindicatii si Retete usor de preparat – Gidul Complet
Caperele, acele mici dar intens aromate muguri de flori, au fost apreciate pentru gustul lor unic încă din antichitate. Istoria: Caperele au fost menționate pentru prima dată în documentele istorice ale Greciei antice, datând de peste 3000 de ani. Există referințe la […]