Placinta cu vaza si carnaciori

Printeaza

Placinta cu vaza si carnaciori din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de susan, cascaval.

Ingrediente:Placinta_cu_vaza_si_carnaciori

  • 450 g varza
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 carnaciori proaspeti
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • piper macinat
  • 400 g aluat de foi congelat
  • 1 galbenus batut cu 1 lingura apa
  • 1 lingura seminte de susan
  • 30 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se despart foile de varză, se curăţă de cotoare şi se opăresc cca 3 min., în apă cu sare. Se lasă să se scurgă şi să se răcească. Se căleşte ceapa în ulei încins; se decojeşte cârnatul, se taie felii şi se adaugă în tigaie; se prăjeşte. Se ia vasul de pe plită şi se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu smântână, sare şi piper.

Se împarte în două aluatul de foi şi se întind 2 foi. Se tapetează cu hârtie de copt tava de plăcintă şi se aşază prima foaie. Se storc frunzele de varză şi se toacă; se amestecă în compoziţia de carne şi se repartizează în tavă. Se pune deasupra a doua foaie de aluat, se înc ustează uşor şi se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţe.

Se unge cu gălbenuş şi se presară susan şi caşcaval. Se coace 5 min. în cuptorul încifts la 200 °C, apoi se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace 25 min.

Placinta cu vaza si carnaciori

Placinta_cu_vaza_si_carnaciori

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.