Placinta cu vaza si carnaciori
PrinteazaPlacinta cu vaza si carnaciori din: varza, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, oua, smantana, piper, aluat de foi, galbenus, seminte de susan, cascaval.
- 450 g varza
- sare
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 2 carnaciori proaspeti
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- piper macinat
- 400 g aluat de foi congelat
- 1 galbenus batut cu 1 lingura apa
- 1 lingura seminte de susan
- 30 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se despart foile de varză, se curăţă de cotoare şi se opăresc cca 3 min., în apă cu sare. Se lasă să se scurgă şi să se răcească. Se căleşte ceapa în ulei încins; se decojeşte cârnatul, se taie felii şi se adaugă în tigaie; se prăjeşte. Se ia vasul de pe plită şi se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu smântână, sare şi piper.
Se împarte în două aluatul de foi şi se întind 2 foi. Se tapetează cu hârtie de copt tava de plăcintă şi se aşază prima foaie. Se storc frunzele de varză şi se toacă; se amestecă în compoziţia de carne şi se repartizează în tavă. Se pune deasupra a doua foaie de aluat, se înc ustează uşor şi se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţe.
Se unge cu gălbenuş şi se presară susan şi caşcaval. Se coace 5 min. în cuptorul încifts la 200 °C, apoi se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace 25 min.
Placinta cu vaza si carnaciori
Pofta buna!