Tarta cu praz, telemea si bacon
PrinteazaTarta cu praz, telemea si bacon din: aluat, telemea, praz, bacon, oua, vin, ulei, piper.
- un pachet aluat foitaj
- 300 g telemea
- 2 bucati praz
- 150 g bacon neafumat
- 2 oua
- 150 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei
- un praf piper
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se taie rondele si, împreună cu baconul tăiat cubuleţe, se căleşte în ulei. După ce prazul s-a înmuiat, se adaugă vinul si se lasă 15 minute pe foc. Se trage prazul de pe foc, se lasă să se răcească şi apoi se pun brânza tăiată cuburi si ouăle bătute cu un praf de piper.
Aluatul se întinde puţin si se transferă în forma de copt, înlăturând surplusul. Se pune amestecul de praz şi se nivelează. Se coace pentru 30 de minute si se lasă să se răcească în tavă înainte de a o servi.
Tarta cu praz, telemea si bacon
Pofta buna!