Tarta cu praz, telemea si bacon

Printeaza

Tarta cu praz, telemea si bacon din: aluat, telemea, praz, bacon, oua, vin, ulei, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_praz_telemea_si_bacon

  • un pachet aluat foitaj
  • 300 g telemea
  • 2 bucati praz
  • 150 g bacon neafumat
  • 2 oua
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • un praf piper

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă, se taie rondele si, împreună cu baconul tăiat cubuleţe, se căleşte în ulei. După ce prazul s-a înmuiat, se adaugă vinul si se lasă 15 minute pe foc. Se trage prazul de pe foc, se lasă să se răcească şi apoi se pun brânza tăiată cuburi si ouăle bătute cu un praf de piper.

Aluatul se întinde puţin si se transferă în forma de copt, înlăturând surplusul. Se pune amestecul de praz şi se nivelează. Se coace pentru 30 de minute si se lasă să se răcească în tavă înainte de a o servi.

Tarta cu praz, telemea si bacon

Tarta_cu_praz_telemea_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.