Budinca din ficat de porc
PrinteazaBudinca din ficat de porc
- 400 g ficat proaspăt de porc
- 2 cepe
- 2-3 felii de pâine
- 4 ouă
- 100 ml ulei
- 75 g unt
- 350 ml lapte
- 100 g smântână
- piper
- sare
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Opăreşti ficatul, îl tai bucăţi şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce a fiert, îl treci prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată în apă şi presată bine. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi ficatul tocat.
Potriveşti de sare şi piper, le căleşti pe toate câteva minute şi dai compoziţia deoparte. Pregăteşti sosul: topeşti untul, adaugi făina, o rumeneşti puţin şi stingi cu lapte.
După ce s-a îngroşat, dai sosul deoparte, îl laşi să se răcească, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, smântâna, compoziţia de ficat şi albuşurile bătute spumă. Potriveşti de sare sipiper. Torni compoziţia într-o tavă unsă bine cu unt si dai budinca la cuptor, pentru 30-35 de minute.
Budincă din ficat de porc
Poftă bună!