Budinca din ficat de porc

Printeaza

 Budinca din ficat de porc

Ingrediente:Budinca din ficat de porc

  • 400 g ficat proaspăt de porc
  • 2 cepe
  • 2-3 felii de pâine
  • 4 ouă
  • 100 ml ulei
  • 75 g unt
  • 350 ml lapte
  • 100 g smântână
  • piper
  • sare
  • 2 linguri făină

 

Mod de preparare:

Opăreşti ficatul, îl tai bucăţi şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce a fiert, îl treci prin maşina de tocat împreună cu pâinea înmuiată în apă şi presată bine. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi ficatul tocat.

Potriveşti de sare şi piper, le căleşti pe toate câteva minute şi dai compoziţia deoparte. Pregăteşti sosul: topeşti untul, adaugi făina, o rumeneşti puţin şi stingi cu lapte.

După ce s-a îngroşat, dai sosul deoparte, îl laşi să se răcească, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, smântâna, compoziţia de ficat şi albuşurile bătute spumă. Potriveşti de sare sipiper. Torni compoziţia într-o tavă unsă bine cu unt si dai budinca la cuptor, pentru 30-35 de minute.

Budincă din ficat de porc

Budinca din ficat de porc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.