Dovlecei umpluti cu carne de pasare
PrinteazaDovlecei umpluti cu carne de pasare din: dovlecei, piept de pasare, ou, verdeata, sare, piper, slanina, ulei, smantana.
- 6 dovlecei mijlocii
- 1 piept de pasare
- 1 ou
- verdeata tocata
- sare
- piper macinat
- 100 g slanina
- 2 linguri cu ulei
- 1 pahar cu smantana
Mod de preparare:
Tăiaţi fiecare dovlecel în două pe lungime, puneţi puţină sare şi lăsaţi să stea 5 min, apoi scoateţi partea cu seminţele, spălaţi dovleceii şi-i aşezaţi într-o formă de sticlă sau o tavă de friptură pe care aţi uns-o cu ulei.
Tocaţi carnea folosind un cuţit ascuţit, amestecaţi cu verdeaţă tocată, 1 ou crud, sare şi piper măcinat. Umpleţi jumătăţile de dovlecel cu carne, acoperiţi cu felii subţiri de slănină, adăugaţi 1 cană cu apă caldă şi puneţi forma în cuptorul cald pentru 40 min.
Serviţi mâncarea caldă după ce aţi înlăturat slănina şi aţi acoperit dovleceii cu smântână. Alături aşezaţi pâine de casă cu verdeţuri sau seminţe în compoziţie. Serviţi cu vin alb.
Dovlecei umpluti cu carne de pasare
Pofta buna!