Dovlecei umpluti cu carne de pasare

Printeaza

Dovlecei umpluti cu carne de pasare din: dovlecei, piept de pasare, ou, verdeata, sare, piper, slanina, ulei, smantana.

Ingrediente:Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_pasare_02

  • 6 dovlecei mijlocii
  • 1 piept de pasare
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat
  • 100 g slanina
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 pahar cu smantana

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fiecare dovlecel în două pe lungime, puneţi puţină sare şi lăsaţi să stea 5 min, apoi scoateţi partea cu seminţele, spălaţi dovleceii şi-i aşezaţi într-o formă de sticlă sau o tavă de friptură pe care aţi uns-o cu ulei.

Tocaţi carnea folosind un cuţit ascuţit, amestecaţi cu verdeaţă tocată, 1 ou crud, sare şi piper măcinat. Umpleţi jumătăţile de dovlecel cu carne, acoperiţi cu felii subţiri de slănină, adăugaţi 1 cană cu apă caldă şi puneţi forma în cuptorul cald pentru 40 min.

Serviţi mâncarea caldă după ce aţi înlăturat slănina şi aţi acoperit dovleceii cu smântână. Alături aşezaţi pâine de casă cu verdeţuri sau seminţe în compoziţie. Serviţi cu vin alb.

Dovlecei umpluti cu carne de pasare

Dovlecei_umpluti_cu_carne_de_pasare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.