Ciuperci cu şuncă la cuptor
PrinteazaCiuperci cu şuncă la cuptor din: cartofi, sare, ciuperci, ceapa, sunca, piper, arpagic, smantana, branza dulce, oua, branza telemea.
- 400 g cartofi
- sare
- 600 g ciuperci champignon mici
- 2 cepe
- 200 g sunca
- piper
- 1 legatura arpagic
- 200 g smantana fermentata
- 125 g branza dulce
- 4 oua
- 100 g branza telemea
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul 180°C.Tăiaţi cartofii cuburi, fierbeţi-i cca. 15 minute în apă cu sare, apoi scurgeţi-i. Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le felii rotunde.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o, la fel şi şunca. Aşezaţi ciupercile, cartofii, şunca şi ceapa într-o formă de sufleu unsă cu grăsime, apoi condimentaţi totul cu sare şi piper.
Tăiaţi arpagicul rulouri mici. Bateţi-l cu smântână, brânza dulce, ouăle, sarea şi piperul. Turnaţi-l peste ingredientele din formă, presăraţi cu brânza şi coaceţi totul cca. 45 de minute sau până sufleul este pătruns.
Ciuperci cu şuncă la cuptor
Poftă bună!
Foarte apetisant 🙂