Supa verde cu legume
PrinteazaSupa verde cu legume din: cartofi, telina, gulie, patrunjel, marar, leustean, tarhon, ceapa verde, unt, gris, smantana, crutoane.
- 2 cartofi
- 1 telina de dimensiune mijlocie, cu tot cu frunze
- 1 gulie mica
- 2 legaturi patrunjel
- 2 legaturi marar
- 2 fire de leustean
- 2 fire de tarhon
- 1 legatura ceapa verde
- 100 g unt
- 2 linguri gris
- 2-3 linguri smantana
- 100 g paine pentru crutoane
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele. Speli legumele şi verdeaţa. Tai în cuburi mari cartofii, iar gulia şi ţelina în cubuleţe.
In 2 litri de apă fierbinte, pui la fiert pentru 20 de minute cartofii, gulia şi ţelina. Tai mărunt ceapa verde şi o căleşti în unt, împreună cu verdeţurile tocate mărunt.
Mixezi în blender cartofii, gulia, ţelina şi verdeţurile. Peste pasta obţinută, adaugi supa în care au fiert legumele.
Fierbi supa încă 5 minute, apoi presari grisul în ploaie şi laşi supa să mai fiarbă 5 minute. Serveşti supa caldă cu crutoane şi smântână.
Supa verde cu legume
Pofta buna!