Marinată de macrou cu boabe de piper si ceapa din: macrou, apa, otet, ulei, piper boabe, foi de dafin, mustar boabe, morcov, ceapa, sare.
Ingrediente:
6-7 bucăţi de macrou congelat
1 cană cu apă
1 cană şi jumătate cu oţet
1 cană cu ulei
piper boabe
foi de dafin
muştar boabe
1 morcov (tăiat rondele)
1 ceapă (tăiată peştişori)
1 linguriţă rasă de sare (linguriţa să fie rasă)
Mod de preparare:
Inainte să se dezgheţe tai peştele de grosimea a 2 degete. Apoi fiecare bucată o tai în două, o cureţi foarte bine, inclusiv de pieliţa neagră. Peştele astfel curăţat îl speli, fără a-l lăsa în multă apă.
Peste bucăţelele de peşte presari un praf de sare (în afară de sarea pusă în oală).
Intr-o oală de 2-3 kg pui uleiul, apa, oţetul, piperul, foile de dafin, ceapa şi morcovul. Fierbi această compoziţie fără capac.
Când fierbe, dar nu în clocot, adaugi bucăţile de peşte, una câte una, pe fundul oalei, cu ajutorul unei palete (nu le pui unele peste altele, ci să acopere fundul vasului, chiar dacă nu încap toate bucăţile).
Această tranşă de peşte o fierbi 10 minute la foc potrivit (nu în clocot mare, dar să fiarbă, altfel peştele rămâne crud). După 10 minute iei cu paleta bucăţile de peşte din oală, cu grijă să nu se rupă şi le pui într-un castron.
Apoi pui în oală altă tranşă de peşte, doar cât să acopere fundul vasului şi laşi să fiarbă şi ea 10 minute, procedând la fel ca mai înainte.
Continui în acest fel până fierbi tot peştele. Ultima tranşă de peşte, după ce a fiert 10 minute, nu o mai scoţi din oală, ci îi adaugi şi tot peştele din castron, fiert mai înainte, cu grijă, bucată cu bucată şi le mai fierbi împreună încă 10-15 minute, la foc potrivit.
In acest fel, toate bucăţile vor căpăta acelaşi gust. La sfârşit, stingi focul şi acoperi oala cu un capac. Laşi aşa până se răceşte bine zeama, transformându-se un pic în gelatină.
Poţi pune peştele în borcane sau îl poţi consuma imediat.
Marinata de peste cu vin alb din: peste, ulei, faina, vin, otet, bulion, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1 kg peşte prăjit 2-3 linguri ulei 1-2 linguri făină 2-3 linguri vin alb 1-2 linguri oţet 2 linguri bulion piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare: Peştele se prajeste. In tigaia în care s-a prăjit peştele […]
Marinata de peste cu otet din: peste, apa, otet, ulei, sare, foi de dafin, piper, mustar boabe, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi sau macrou) 250 ml apa 150 ml otet 50 ml ulei sare 3 foi de dafin piper mustar boabe 2 cepe 2 morcovi Mod de preparare: Cureti pestele, il […]
Marinata de peste cu otet din: peste, apa, otet, ulei, sare, foi de dafin, piper, mustar boabe, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi sau macrou) 250 ml apa 150 ml otet 50 ml ulei sare 3 foi de dafin piper mustar boabe 2 cepe 2 morcovi Mod de preparare: Cureti pestele, il […]
Aceasta crd ca este reteta de ciorba de peste, nu peste marinat,pestele se pune la marint crud in marinata si dupa 4-5 zile poate fi consumat ,daca il fierbi se va farima tot,nu exista nici-o reteta de peste marinat in prelabil fiert,aia este ciorba cu peste fiert.
Foarte buna marinata de macrou. Merge cu mamaliguta.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Foarte buna marinata de macrou
Merge marinata asta
Un deliciu marinata asta de peste
+10 pentru reteta asta!
Aceasta crd ca este reteta de ciorba de peste, nu peste marinat,pestele se pune la marint crud in marinata si dupa 4-5 zile poate fi consumat ,daca il fierbi se va farima tot,nu exista nici-o reteta de peste marinat in prelabil fiert,aia este ciorba cu peste fiert.
Foarte buna aceasta reteta.
A iesit bun pestele marinat? Vreau sa incerc si eu 🙂
Foarte buna marinata de macrou. Merge cu mamaliguta.