Supa crema de morcovi si cartofi

Printeaza

Supa de crema de morcovi si cartofi din: ceapa, ulei de masline, curry, cartofi, morcovi, supa de pui, sare, piper, crutoane, smantana.

Ingrediente:Supa_crema_de_morcovi_si_cartofi

  • 1 ceapa de dimensiune mijlocie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita de curry pudra
  • 3 cartofi dulci mari
  • 3 morcovi mari
  • 2 cani supa de pui
  • sare
  • piper
  • 100 g crutoane
  • 250 g smantana, pentru servit

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. In oala pentru supă, căleşti ceapa în uleiul încins, amestecând uşor, ca să nu se ardă. Când a devenit transparentă, presari pudra de curry, reduci intensitatea focului şi amesteci pentru 1-2 minute.

Intre timp, cureţi cartofii şi morcovii, îi tai în cubuleţe şi îi adaugi în oală. Stingi cu supa fierbinte de pui, acoperi vasul parţial şi fierbi legumele timp de 20 de minute.

Scurgi legumele, dar nu arunci zeama în care au fiert. Pasezi legumele cu ajutorul unui mixer vertical. Amesteci supa cu piureul de legume, sare şi piper după gust şi o pui din nou pe foc. Dacă preferi să fie mai fluidă, completezi cu apă sau supă de pasăre, după gust.

Serveşti supa-cremă în boluri, cu smântână şi crutoane de pâine integrală.

Supa crema de morcovi si cartofi

Supa_crema_de_morcovi_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.