Supa crema de morcovi si cartofi
PrinteazaSupa de crema de morcovi si cartofi din: ceapa, ulei de masline, curry, cartofi, morcovi, supa de pui, sare, piper, crutoane, smantana.
- 1 ceapa de dimensiune mijlocie
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita de curry pudra
- 3 cartofi dulci mari
- 3 morcovi mari
- 2 cani supa de pui
- sare
- piper
- 100 g crutoane
- 250 g smantana, pentru servit
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. In oala pentru supă, căleşti ceapa în uleiul încins, amestecând uşor, ca să nu se ardă. Când a devenit transparentă, presari pudra de curry, reduci intensitatea focului şi amesteci pentru 1-2 minute.
Intre timp, cureţi cartofii şi morcovii, îi tai în cubuleţe şi îi adaugi în oală. Stingi cu supa fierbinte de pui, acoperi vasul parţial şi fierbi legumele timp de 20 de minute.
Scurgi legumele, dar nu arunci zeama în care au fiert. Pasezi legumele cu ajutorul unui mixer vertical. Amesteci supa cu piureul de legume, sare şi piper după gust şi o pui din nou pe foc. Dacă preferi să fie mai fluidă, completezi cu apă sau supă de pasăre, după gust.
Serveşti supa-cremă în boluri, cu smântână şi crutoane de pâine integrală.
Supa crema de morcovi si cartofi
Pofta buna!