Chiftelute coapte
PrinteazaChiftelute coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov, pastarnac, sare, piper, faina.
Ingrediente:
- 300 g fasole uscata
- 2 felii paine alba inmuiate
- 4-5 catei de usturoi pisati
- patrunjel verde tocat
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- sare
- piper
- faina
Mod de preparare:
Intr-un bol cu apă rece pui fasolea la înmuiat de seara. A doua zi, schimbi apa şi o fierbi. Procedezi de 3-4 ori la fel şi, de fiecare dată, torni numai apă clocotită.
Fierbi fasolea cu morcovul, păstârnacul şi ceapa. După ce este fiartă, o strecori, o laşi la răcorit şi o pisezi până obţii o pastă.
Pasta obţinută o amesteci cu pâinea bine stoarsă, cu usturoiul şi cu pătrunjelul tocat. O frămânţi bine, potriveşti de sare şi piper şi formezi chifteluţe.
Le dai prin făină şi le pui într-o tavă, în care ai pus hârtie de copt. Le dai la cuptorul încins şi le ţii până devin aurii.
Chiftelute coapte
Pofta buna!
Ca bine mai rata chiftelutele astea 🙂