Chiftelute coapte

Printeaza

Chiftelute coapte din: fasole, paine, usturoi, patrunjel verde, ceapa, morcov, pastarnac, sare, piper, faina.

Ingrediente:

  • 300 g fasole uscata
  • 2 felii paine alba inmuiate
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • sare
  • piper
  • faina

 

Mod de preparare:

Intr-un bol cu apă rece pui fasolea la înmu­iat de seara. A doua zi, schimbi apa şi o fierbi. Procedezi de 3-4 ori la fel şi, de fiecare dată, torni nu­mai apă clocotită.

Fierbi fasolea cu morco­vul, păstârnacul şi ceapa. După ce este fiar­tă, o strecori, o laşi la răcorit şi o pisezi până obţii o pastă.

Pasta obţinută o amesteci cu pâinea bine stoarsă, cu usturoiul şi cu pătrunjelul tocat. O frămânţi bine, potriveşti de sare şi piper şi formezi chifteluţe.

Le dai prin făină şi le pui într-o tavă, în care ai pus hârtie de copt. Le dai la cuptorul încins şi le ţii până devin aurii.

Chiftelute coapte

Chiftelute_coapte

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ca bine mai rata chiftelutele astea 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.