Friptura de porc cu sos

Printeaza

Friptura de porc cu sos din: carne de porc, piper, oregano, usturoi, condiment din legume, ulei, vin, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline.

Friptura_de_porc_cu_sos_03

Friptura de porc cu sos

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • piper
  • oregano
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura condiment din legume uscate
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb

pentru sos:

  • 2 cepe mici
  • 5-6 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 varf lingurita oregano uscat maruntit
  • 1 lingurita zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o ceapa taiata rondele

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în felii groase de 1 1/2 cm şi o prăjeşti în ulei, pe ambele părţi, la foc mediu, până se rumeneşte. Adaugi condimentele, usturoiul, vinul şi o cană cu apă. Introduci tava cu friptură în cuptor, până când carnea se pătrunde bine.

Friptura_de_porc_cu_sos

Pentru sos, decojeşti roşiile şi le dai pe râzătoare. Cureţi usturoiul şi ceapa, le tai în felioare, apoi le prăjeşti puţin în uleiul încins. După 1 minut, adaugi piureul de roşii şi zahărul. Laşi să fiarbă la foc mediu, 10 minute, după care adaugi oregano şi ceapa tăiată rondele.

Friptura_de_porc_cu_sos_02

Alături de platoul cu friptură, aduci la masă sosul şi o salată de ardei capia copţi.

Friptura_de_porc_cu_sos_03

Friptura de porc cu sos

Friptura_de_porc_cu_sos_03

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.