Friptura de porc cu sos
PrinteazaFriptura de porc cu sos din: carne de porc, piper, oregano, usturoi, condiment din legume, ulei, vin, ceapa, rosii, usturoi, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- piper
- oregano
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura condiment din legume uscate
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb
pentru sos:
- 2 cepe mici
- 5-6 rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 1 varf lingurita oregano uscat maruntit
- 1 lingurita zahar
- 2-3 linguri ulei de masline
- o ceapa taiata rondele
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în felii groase de 1 1/2 cm şi o prăjeşti în ulei, pe ambele părţi, la foc mediu, până se rumeneşte. Adaugi condimentele, usturoiul, vinul şi o cană cu apă. Introduci tava cu friptură în cuptor, până când carnea se pătrunde bine.
Pentru sos, decojeşti roşiile şi le dai pe râzătoare. Cureţi usturoiul şi ceapa, le tai în felioare, apoi le prăjeşti puţin în uleiul încins. După 1 minut, adaugi piureul de roşii şi zahărul. Laşi să fiarbă la foc mediu, 10 minute, după care adaugi oregano şi ceapa tăiată rondele.
Alături de platoul cu friptură, aduci la masă sosul şi o salată de ardei capia copţi.
Friptura de porc cu sos
Pofta buna!