Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, dafin, ciolan, suc de rosii, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 foi de dafin 400 g ciolan afumat suc de roşii sare cimbru uscat Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat […]
Retete zilei: Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume
PrinteazaCiorbă cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia dulce, ulei, smantana, sare.
Ingrediente:
- 500 g de scarita afumata
- 3 maini de fasole pastai
- 5 cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 1 legatura de patrunjel
- 3 linguri bulion
- 2 faina alba
- 2 linguri boia dulce
- 100 ml ulei
- 250 g smantana
- sare
Mod de preparare:
Tai scăriţa în bucăţi şi o pui la fiert în 4 I de apă, după care adaugi morcovii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, fasolea spălată şi ruptă în bucăţi, ardeiul tăiat cubuleţe, apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi şi sare.
Când legumele sunt fierte, faci un rântaş. în 100 ml ulei prăjeşti ceapa, adaugi făină, amesteci încontinuu să nu se facă cocoloaşe, pui boiaua, bulionul şi 1 pahar jumătate de apă.
Torni rântaşul în oală, adaugi smântână şi laşi să mai fiarbă 10 minute.
Potriveşti de sare, după care pui pătrunjelul tocat fin şi opreşti focul.
Cine doreşte ciorba acră, poate folosi sare de lămâie sau zeamă de lămâie.
Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta ciorba de coaste de porc
Reteta ciorba de coaste de porc din: coaste de porc, oua, telina, morcovi, ceapa, bors, leustean, rosii, sare, condiment. Ingrediente: 1 kg scăriţă (coaste) de porc 2 ouă 1 ţelină 2 morcovi 2 cepe 1 l borş 1 legătură leuştean 2-3 roşii sare condiment din legume Mod de preparare: Speli coastele de porc şf […]
Pofta buna!