Retete zilei: Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume

Printeaza

Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume din: scarita afumata, fasole pastai, cartofi, ceapa, morcovi, ardei, patrunjel, bulion, faina alba, boia dulce, ulei, smantana, sare.

Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume_04

 

Ingrediente:

  • 500 g de scarita afumata
  • 3 maini de fasole pastai
  • 5 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 linguri bulion
  • 2 faina alba
  • 2 linguri boia dulce
  • 100 ml ulei
  • 250 g smantana
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai scăriţa în bucăţi şi o pui la fiert în 4 I de apă, după care adaugi morcovii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, fasolea spălată şi ruptă în bucăţi, ardeiul tăiat cubuleţe, apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi şi sare.

Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume

Când legumele sunt fierte, faci un rântaş. în 100 ml ulei prăjeşti ceapa, adaugi făină, amesteci încontinuu să nu se facă cocoloaşe, pui boiaua, bulionul şi 1 pahar jumătate de apă.

Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume_02

Torni rântaşul în oală, adaugi smântână şi laşi să mai fiarbă 10 minute.

Potriveşti de sare, după care pui pătrunjelul tocat fin şi opreşti focul.

Cine doreşte ciorba acră, poate folosi sare de lămâie sau zeamă de lămâie.

Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume_03

Ciorbă cu scăriţă de porc şi legume

Ciorba_cu_scarita_de_porc_si_legume_04

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Fasole cu afumatura si vin rosu

Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, dafin, ciolan, suc de rosii, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 foi de dafin 400 g ciolan afumat suc de roşii sare cimbru uscat   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat […]

Reteta_ciorba_de_coaste_de_porc

Reteta ciorba de coaste de porc

Reteta ciorba de coaste de porc din: coaste de porc, oua, telina, morcovi, ceapa, bors, leustean, rosii, sare, condiment. Ingrediente: 1 kg scăriţă (coaste) de porc 2 ouă 1 ţelină 2 morcovi 2 cepe 1 l borş 1 legătură leuştean 2-3 roşii sare condiment din legume   Mod de preparare: Speli coastele de porc şf […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.