Rasol cu afumatura
PrinteazaRasol cu afumatura
- 300-400 g carne de rasol
- 100 g slănină afumată
- 100 ml suc de roşii
- 200 ml vin
- 2 foi de dafin
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ţelină mică
- 1 linguriţă de ceapă rasă
- 1 linguriţă cu vârf de făină
- 1 linguriţă de muştar
- puţin ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Carnea o pui la fiert împreună cu morcovul, ceapa şi ţelina, îi iei spuma şi o laşi să fiarbă bine. Când s-a fiert rasolul, tai bucăţele carnea şi o laşi deoparte.
Separat, tai slănina cubuleţe şi o prăjeşti într-o tigaie, la foc mic, adaugi ceapa rasă şi făina (amesteci bine), apoi stingi totul cu sucul de roşii, vinul şi mai laşi să fiarbă până scade sosul.
Când e gata pui foile de dafin, muştarul şi bucăţelele de carne. Este foarte bun cu pilaf sau cu piure de cartofi.
Poftă bună!