Rasol cu afumatura

Printeaza

 Rasol cu afumatura

Ingrediente:Rasol cu afumatura

  • 300-400 g carne de rasol
  • 100 g slănină afumată
  • 100 ml suc de roşii
  • 200 ml vin
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină mică
  • 1 linguriţă de ceapă rasă
  • 1 linguriţă cu vârf de făină
  • 1 linguriţă de muştar
  • puţin ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Carnea o pui la fiert împreună cu morcovul, ceapa şi ţelina, îi iei spuma şi o laşi să fiarbă bine. Când s-a fiert rasolul, tai bucăţele carnea şi o laşi deoparte.

Separat, tai slănina cubuleţe şi o prăjeşti într-o tigaie, la foc mic, adaugi ceapa rasă şi făina (amesteci bine), apoi stingi totul cu sucul de roşii, vinul şi mai laşi să fiarbă până scade sosul.

Când e gata pui foile de dafin, muştarul şi bucăţelele de carne. Este foarte bun cu pilaf sau cu piure de cartofi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.