Morcovi sote cu sos
PrinteazaMorcovi sote cu sos din: morcovi baby, miere, cimbru, ulei de masline, ceapa rosie, unt, faina, lapte, mustar dulce, cascaval, nucsoara, vin, sare, piper, scortisoara.
- 800 g morcovi baby
- 50 ml miere
- 5 g cimbru uscat
- 50 ml ulei de masline
- doua cepe rosii
- 40 g unt
- 40 g faina
- 430 ml lapte dulce
- 20 g mustar dulce
- 300 g cascaval
- 3 g pudra de nucsoara
- 500 ml vin alb
- sare
- piper
- scotisoara
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară se topeşte untul, se adaugă făina dizolvată în laptele dulce rece şi se fierb două minute. Se adaugă caşcavalul dat pe râzătoare, pudra de nucşoară, muştarul, sare şi piper după gust. Se amestecă, se ţine pe foc până se topeşte caşcavalul, apoi se păstrează la cald.
Se încinge uleiul de măsline, se adaugă ceapa roşie curăţată de foi şi tăiată peştişori. Se căleşte până se înmoaie, se adaugă morcovii şi se prăjesc 10 minute. Se toarnă mierea şi vinul alb, se presară cimbrul uscat, sare şi piper după gust.
Se adaugă puţină apă, se lasă să fiarbă până se evaporă tot lichidul, apoi se pun în platouri. Se toarnă deasupra sosul de caşcaval şi se servesc imediat.
La morcovii sote se mai poate adauga si scortisoara macinata.
Morcovi sote cu sos
Pofta buna!