Morcovi sote cu sos

Printeaza

Morcovi sote cu sos din: morcovi baby, miere, cimbru, ulei de masline, ceapa rosie, unt, faina, lapte, mustar dulce, cascaval, nucsoara, vin, sare, piper, scortisoara.

Ingrediente:Morcovi_sote_cu_sos

  • 800 g morcovi baby
  • 50 ml miere
  • 5 g cimbru uscat
  • 50 ml ulei de masline
  • doua cepe rosii
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 430 ml lapte dulce
  • 20 g mustar dulce
  • 300 g cascaval
  • 3 g pudra de nucsoara
  • 500 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • scotisoara

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară se topeşte untul, se adaugă făina dizolvată în laptele dulce rece şi se fierb două minute. Se adaugă caşcavalul dat pe râzătoare, pudra de nucşoară, muştarul, sare şi piper după gust. Se amestecă, se ţine pe foc până se topeşte caşcavalul, apoi se păstrează la cald.

Se încinge uleiul de măsline, se adaugă ceapa roşie curăţată de foi şi tăiată peştişori. Se căleşte până se înmoaie, se adaugă morcovii şi se prăjesc 10 minute. Se toarnă mierea şi vinul alb, se presară cimbrul uscat, sare şi piper după gust.

Se adaugă puţină apă, se lasă să fiarbă până se evaporă tot lichidul, apoi se pun în platouri. Se toarnă deasupra sosul de caşcaval şi se servesc imediat.

La morcovii sote se mai poate adauga si scortisoara macinata.

Morcovi sote cu sos

Morcovi_sote_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.