Mancare de mazare cu carne de porc
PrinteazaMancare de mazare cu carne de porc
Ingrediente:
- 400 g carne de porc
- 2 cutii de mazăre
- suc de roşii (sau bulion)
- 50 g untură
- 1 lingură făină
- verdeaţă
- 2-3 cepe
- condiment
Mod de preparare:
Mancare de mazare cu carne de porc: Carnea tăiată bucăji o prăjeşti cu ceapa şi grăsimea, apoi adaugi apă cât să cuprindă compoziţia.
După ce a fiert carnea, pui mazărea scursă şi spălată şi condiment.
Faci apoi un sos din făină frecată cu bulion şi apă (sau doar cu suc de roşii), îl torni peste mazăre şi mai laşi să dea în câteva clocote.
Sosul trebuie să acopere bine mazărea şi carnea. La sfârşit presari verdeaţa tăiată mărunt.
Poftă bună!