Ficat de porc cu smantana
PrinteazaFicat de porc cu smantana
- 1 kg ficat de porc
- 200 g untură
- 3 cepe
- 2 linguri făină
- 100 g smântână
- 150 ml lapte
- 2-3 linguri muştar
- 4-5 linguri vin alb
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ficatul, îl porţionezi, îl împănezi cu usturoi, îl treci prin făină şi îl înăbuşi în untură cu 1/2 pahar de apă. Cureţi apoi ceapa, o speli, o tai mărunt, o căleşti separat în untură, adaugi restul de făină, desfăcută în laptele rece şi amesteci bine ca să nu se formeze cocoloaşe.
După 10 minute pui smântână şi mai fierbi circa 10 minute. Torni sosul peste ficatul înăbuşit, adaugi vinul, muştarul, sarea, piperul şi usturoiul pisat şi mai laşi să dea în 2-3 clocote.
Poftă bună!