Ficat de porc cu smantana

Printeaza

 Ficat de porc cu smantana

Ingrediente:Ficat de porc cu smantana

  • 1 kg ficat de porc
  • 200 g untură
  • 3 cepe
  • 2 linguri făină
  • 100 g smântână
  • 150 ml lapte
  • 2-3 linguri muştar
  • 4-5 linguri vin alb
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli ficatul, îl porţionezi, îl împănezi cu usturoi, îl treci prin făină şi îl înăbuşi în untură cu 1/2 pahar de apă. Cureţi apoi ceapa, o speli, o tai mărunt, o căleşti separat în untură, adaugi restul de făină, desfăcută în laptele rece şi amesteci bine ca să nu se formeze coco­loaşe.

După 10 minute pui smântână şi mai fierbi circa 10 minute. Torni sosul peste ficatul înăbuşit, adaugi vinul, muştarul, sarea, piperul şi usturoiul pisat şi mai laşi să dea în 2-3 clocote.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.