Pateu de porc
PrinteazaPateu de porc
Intr-o oală încăpătoare pui la fiert plămânii, inima, rinichii şi limba, după ce le-ai spălat bine şi le-ai tăiat în bucăţi mai mici. Spre sfârşitul fierberii pui în oală 2-3 crenguţe de cimbru.
Ficatul şi acea grăsime le prăjeşti într-o cratiţă şi adaugi şi ceapa tocată după gust. Separat, fierbi 500 g orez, apoi îl pui la scurs în strecurătoare. După ce toate s-au fiet, s-au răcit şi s-au scurs, le dai de două sau de trei ori prin maşina de tocat.
Frămânţi conpoziţia rezultată şi o potriveşti de sare, piper, adaugi şi puţină apă în care au fiert măruntaiele, apoi umpli maţele.
Tai pateul în bucăţi potivite şi legi bucăţelele la capete, apoi le opăeşti în apa în care au fiert plămânii. Atenţie să nu crape maţele! Le laşi apoi la zvântat pe o masă şi pateul este gata.
Poftă bună!