Pateu de porc

Printeaza

 Pateu de porc

Pateu de porc

 

 

 

 

 

 

Intr-o oală încăpătoare pui la fiert plămânii, inima, rinichii şi limba, după ce le-ai spălat bine şi le-ai tăiat în bucăţi mai mici. Spre sfârşitul fierberii pui în oală 2-3 cren­guţe de cimbru.

Ficatul şi acea grăsime le prăjeşti într-o cratiţă şi adaugi şi ceapa tocată după gust. Separat, fierbi 500 g orez, apoi îl pui la scurs în strecurătoare. După ce toate s-au fiet, s-au răcit şi s-au scurs, le dai de două sau de trei ori prin maşina de tocat.

Frămânţi conpoziţia rezultată şi o potriveşti de sare, piper, adaugi şi puţină apă în care au fiert măruntaiele, apoi umpli maţele.

Tai pateul în bucăţi potivite şi legi bucăţelele la capete, apoi le opăeşti în apa în care au fiert plămânii. Atenţie să nu crape maţele! Le laşi apoi la zvântat pe o masă şi pateul este gata.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.