Lasagna de legume cu dovleac

Printeaza

Lasagna de legume cu dovleac din: dovleac, sare, spanac, usturoi, rozmarin, ulei de masline, piper, sos bechamel, nucsoara, foi de lasagna, parmezan.

Ingrediente:Lasagna_de_legume_cu_dovleac

  • 800 g dovleac
  • sare
  • 600 g spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper
  • 500 g sos bechamel
  • nucsoara rasa
  • 8 foi de lasagna
  • 10 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se curăţă pulpa de dovleac de seminţe şi se taie. Se opăreşte în apă cu sare 3 min. Se trece prin jet de apă rece şi se scurge. Se opăreşte spanacul în apă cu sare 2 min. Se scurge. Se toacă usturoiul, se căleşte în ulei de măsline cu rozmarin. Se stoarce, se toacă şi se căleşte cu dovleacul într-o tigaie. Se condimentează picant.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se încălzeşte sosul Bechamel şi se condimentează. Se toarnă în formă un polonic de sos; se aşază apoi straturi de foi de lasagna, legume, sos şi 2 linguri de parmezan. Deasupra,trebuie să fie un strat de foi de lasagna, care se unge cu sos; se presară parmezan. Se coace 25-30 minute.

Lasagna de legume cu dovleac

Lasagna_de_legume_cu_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place lasagna asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.