Lasagna de legume cu dovleac
PrinteazaLasagna de legume cu dovleac din: dovleac, sare, spanac, usturoi, rozmarin, ulei de masline, piper, sos bechamel, nucsoara, foi de lasagna, parmezan.
- 800 g dovleac
- sare
- 600 g spanac
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura rozmarin tocat
- 3 linguri ulei de masline
- piper
- 500 g sos bechamel
- nucsoara rasa
- 8 foi de lasagna
- 10 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Se curăţă pulpa de dovleac de seminţe şi se taie. Se opăreşte în apă cu sare 3 min. Se trece prin jet de apă rece şi se scurge. Se opăreşte spanacul în apă cu sare 2 min. Se scurge. Se toacă usturoiul, se căleşte în ulei de măsline cu rozmarin. Se stoarce, se toacă şi se căleşte cu dovleacul într-o tigaie. Se condimentează picant.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se încălzeşte sosul Bechamel şi se condimentează. Se toarnă în formă un polonic de sos; se aşază apoi straturi de foi de lasagna, legume, sos şi 2 linguri de parmezan. Deasupra,trebuie să fie un strat de foi de lasagna, care se unge cu sos; se presară parmezan. Se coace 25-30 minute.
Lasagna de legume cu dovleac
Pofta buna!
Imi place lasagna asta