Praz umplut cu pasta de ficat
PrinteazaPraz umplut cu pasta de ficat
Ingrediente:
- 300-400 g ficat de porc
- 3-4 fire de praz
- o bucată mică de slănină de la gât
- o ceapă mică tăiată solzişori
- condimente după gust
Mod de preparare:
Pui ficatul şi slănina să fiarbă în apă cu sare, iar separat pui numai partea albă de la praz (de 5-6 cm lungime) să fiarbă.
Căleşti ceapa şi o laşi să se răcească.
De asemenea, laşi să se răcească ficatul şi slănina după ce au fiert. Când s-au mai răcorit le treci prin maşina de tocat şi apoi le amesteci cu ceapa călită. Condimentezi pasta după gust.
Când prazul a fiert scoţi cu grijă partea din mijloc şi vei obţine astfel mai multe tubuleţe pe care le vei umple cu pasta de ficat.
Pentru această operaţiune se foloseşte o palnie sau o sticlă de 250 ml de plastic (ii tai partea de jos).
Il aduci la masa imediat ce l-ai pregatit. Asezi fiecare bucata umpluta pe platou si ornezi cu masline si gogosari.
Praz umplut cu pastă de ficat
Poftă bună!